Old school tatuering

Denna tatueringsstil har sitt ursprung i den europeiska samt amerikanska sjömanskulturen med start i slutet av 1800-talet. Vanligt förekommande motiv var nautiska motiv såsom skepp, svalor och ankare. Men även vackra kvinnor, blommor och banderoller för att påminna om det ljuva livet där hemma eller ett minne från någon av de spännande platser som besöktes under resans gång. Under de två världskrigen ökade de militära motiven som ett minne från en minnesvärd och tuff tid i livet. Om du vill läsa mer om denna tatueringstil så får du gärna fråga mig samt ta del av mina tatueringsböcker på studion. De är fyllda med bilder och text om dessa motivs bakgrund.

Kanske har du någon i släkten som har en gammal sjömanstatuering?

Denna tatueringsstil har olika benämningar, sjömanstatuering, västerländsk tatuering, klassisk tatuering, old school tatuering. Jag väljer att just nu använda mig av termen old school tatuering då jag hittills erfarit att mina kunder tycks trivas bäst med det.